vineri, 27 octombrie 2017

Sublimarea si desublimarea referat

as Word Doc (.doc), PDF File (.pdf), Text File (.txt) or read online for free. Transcript of SUBLIMAREA SI DESUBLIMAREA. Temperatura la care are loc sublimarea se numeste temperaturaă de sublimare.


Pentru cea mai bună vizualizare a lecţiei, apăsaţi tasta F5. Ai observat că naftalina solidă care se pune în dulapurile cu . Condensarea directa a vaporilor reprezinta procesul de desublimare. Sublimarea este o metoda de purificare si prezinta urmatoarele avantaje:. Topirea şi solidificarea Topirea reprezintă trecerea unui corp din faza solidă în faza lichidă. Solidificarea este procesul invers, respectiv . In ceea ce priveste sublimarea in industria prelucratoare, semiconductoarele . Es fehlt: referat Exemple de substante care sublimeaza si desuplimeaz - Brainly.


Naftalina sublimeaza in aer la temperatura camerei, adica se transforma din Solid in Gaz, fara sa devina Lichid. Nu posta linkuri care încalcă drepturile de . Lectia contine si o scurta recapitulare a tuturor schimbarilor de agregare,. Desublimarea este fenomenul . Trecerea substantei solide direct in vapori se numeste sublimare , iar procesul invers, desublimare. De exemplu, naftalina, camforul . Prin fenomenul de sublimare se explica si mirosul unor corpuri. Se numeste desublimare fenomenul de trecere a unei . Activitatea – Test diagnostic – Vase şi ustensile de laborator Activitatea – Test.


Sublimatul - produsul obţinut în urma operaţiei de sublimare - desublimare. Aici vei găsi informații despre transformarea reciprocă între faza lichidă și cea. Referat fizica sublimarea si desublimarea. Educatia fizica ca activitate sociala, 115kb, 196. Pregatirea fizica in handbal . Nume referat , Marime, Descarcari.


ELS – educaţie si pentru promovarea valorilor. Elaborarea de teme, referate , eseuri etc. Fenomene optice si electrice in . Stările de agregare a materiei şi transformările între ele. Celelalte transformări (condensarea, solidificarea şi desublimarea ) sunt însoţite . Substante care sublimeaza si desublimeaza), substantele organice. Compusii carbonului sunt numerosi si cu proprietati chimice foarte variate.


Dezvoltarea capacităţilor de analiză şi de rezolvare de probleme. Punctul triplu al apei, este acea stare fizică în care aceasta coexistă simultan (la echilibru termodinamic) în cele stări de agregare : solidă, lichidă şi gazoasă. Termodinamica și Fizica moleculară.


Comunicări, referate , cercetări la temele „Studiul. Se încălzeşte până la sublimarea completă, până când nu se mai formează. Algoritm (model) de elaborare a unui referat asupra unui experiment.


Experimente didactice posibile pentru lecţii şi cercuri de fizică. Transformari de faza- sublimare si desublimare - in natura. Azotul se topeste la -210C (cf. unui referat de pe Internet).


Lucian Gavrila – Bilanturi de materiale si de energie. UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMISOARA FACULTATEA DE CONSTRUCTII SECTIA : INSTALATII PENTRU CONSTRUCTII DISCIPLINA: .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare