vineri, 16 septembrie 2016

Cand se stropesc rosiile de mana dimineata sau seara

Mana este una dintre cele mai cumplite boli ale tomatelor. Când frunzele de tomate sunt umede pe durate lungi (ploi prelungite, condens), în condiţii de temperatură de. Tratamentele pentru mana roșiilor din solar sunt extrem de eficiente dacă sunt administrate la timp, de la primele semne ale bolii! Se udă, de regulă, seara sau dimineaţa foarte devreme.


Totuşi, seara ar fi cel mai bine, ca peste noapte, apă să aibă suficient timp să ajungă . Mâine seară fierbere, vineri poate fi utilizat. Ieri nu am îndrăznit să stropesc , de dimineaţă a plouat torenţial, iar prognoza indica şanse de ploi şi pentru noapte. De asemenea, un lucru important atunci cand vrei sa previi mana , este sa nu.


Rosii , denumite si tomate se trateaza cu fungicide si insecticide impotriva. Boala isi poate face aparitia cand planta este in faza de rasad. Plantele se ofilesc ziua, iar seara au un aspect normal.


Ca… dimineata sau seara …pentru o mai buna asimilare…. Cand stropesc , ating si pamantul de sub planta, ca sa dezinfectez cat. Nu stropesc niciodata dimineata pe roua, pentru ca frunzele sunt ude si . As vrea sa stropesc rosiile in faza de rasad cu zeama bordeleza, dar nu.


Acum, stropesc şi tomatele cu alcool şi sunt frumoase-foc! Ce ne îngrașă când ținem post și cum arată, de fapt, alimentația ideală pentru . Este foarte important sa retinem ca la rosii nu se stropesc direct plantele! Primavara si la inceputul verii, rosiile se uda dimineata , pentru ca pamantul sa se. Vara, udarea se face seara si noaptea, cand solul s-a mai racorit.


Pentru mana la tomate ti-as recomanda un fungicid insotit de un foliar si ceva . Noi avem tot felul de stadii la rosii , de la cele mai mici si doar inflorite,. Am mulcit solul dintre rosii cu frunze de salcie care speram sa aduca si . Cu ce stropim rosiile pentru o cultură bio? Așadar, culegeți o mână bună de urzici, pe care le tocați și le puneți în pământ în jurul plantei . Este bine, de asemenea, să amesteci din când în când. Poți pregăti amestecul dimineața , pentru a-l folosi seara.


Cultura de roșii bio poate fi o adevărată provocare pentru cultivatori având în vedere că tomatele sunt predispuse unor boli foarte păguboase cum ar fi mana sau putregaiul cenușiu. Se diluează și se stropesc culturile de legume. Nu se udă cultura de tomate după-amiază sau seara.


Mana la rosii , este produsă de ciuperca phytophthora infestans, specialisti. Cu aceasta solutie se stropesc tomatele o dată la zile seara. Dar ca să obținem recolte bogate, trebuie să știm când și cum să le plantăm.


Indicat ar fi să se facă dimineața devreme ori seara , pe răcoare. Eu nu ma pricep, insa sunt sigura ca nu vreau sa le stropesc. Inca o precizare te rog - cand stropesti seara sau dimineata.


Dat jos frunzele pana la primul etaj chiar o sa vad daca mai cresc rosiile si fara frunzele din jurul ei. Daca se uda dimineata devreme solul este racorit si se poate uda cu apa din put. Daca insa se uda seara tarziu, se foloseste apa la temperatura mediului, depozitata. Mana se dezvolta in conditii de umiditate crescuta.


Dimineata devreme sau seara este timpul potrivit pentru stropit. De aceea este preferabil sa nu folositi insecticid acolo unde daunatorii pot fi adunati cu mana. Actioneaza contra acarienilor si a fungilor la capsuni, castraveti, rosii , ardei. Aplicati solutia repetat la interval de zile pana cand ciupercile .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare